Welkom in het Grenspark Maas-Swalm-Nette

Met de “Langs Sporen – Biografie van een landschap”-app en website kunt u het Grenspark Maas-Swalm-Nette beleven aan de hand van maarliefst 350 bijzondere bezienswaardigheden binnen een regio met de hoekpunten Venlo, Mönchengladbach, Leudal en Susteren. Deze bijzondere locaties worden binnen deze app en website Points of Interest (POI’s) genoemd en zijn gekoppeld aan één of meerdere van de zes thema’s.

Aan de hand van deze thema’s kunt u gericht zoeken naar POI’s waarin u geïnteresseerd bent. Ieder thema vormt een verhaallijn waardoor u meegenomen wordt in de historie van het gebied. Dit maakt uw bezoek mooi, maar ook interessant. De thema’s kunt u hier bekijken.

Deze website en de app bieden tal van mogelijkheden om meer te weten te komen over het Grenspark Maas-Swalm-Nette, wat ook wel afgekort wordt als Grenspark MSN. De inhoud is steeds via het dashboard van de app te bereiken. Hieronder volgt een korte toelichting van de onderdelen.

Points of Interest

Afhankelijk van de Point of Interest waar u zich bevindt, krijgt u foto’s met een informatietekst te zien al dan niet aangevuld met video’s of een slider waarmee u oude en nieuwe foto’s met elkaar kunt vergelijken.

Wanneer u op het dashboard voor thema’s kiest, kunt u Points of Interest filteren op basis van het door u gewenste thema. Hier kunt u kiezen voor een lijstweergave of weergave op de kaart.Bij het kiezen van routes via het dashboard, wordt een lijst getoond met alle openbare routes die beschikbaar zijn gesteld.

Kaart en route plannen

Door de kaart te openen krijgt u direct te zien waar alle Points of Interest zich bevinden. Een Point of Interest wordt aangegeven door een oranje icoon. Wanneer u zo’n icoon aantikt, krijgt u onderin beeld de naam en een foto van de Point of Interest te zien. Door hierop te klikken opent zich een scherm waarin u meer informatie erover kunt lezen. Wanneer u op een oranje icoon op de kaart tikt, verschijnt tevens een blauw plusje naast het icoon. Door hierop te tikken start u met het aanmaken van een route en door deze stap bij andere Points of Interest te herhalen, vormt u eigen route door het gebied of de plaats. Wilt u een Points of Interest toch verwijderen uit uw route? Tik dan op het rode kruisje dat bij het icoon getoond wordt.

Filter

Op verschillende pagina’s heeft u de mogelijkheid om Points of Interest en/of routes te filteren. Deze filter biedt de mogelijkheid om te zoeken naar Points of Interest en routes die aan uw specifieke voorkeuren voldoen. Behalve de keuze voor een thema, kan er ook aangegeven worden op welke manier u uw route wilt volgen, welke afstand u wilt afleggen en of de Points of Interest geschikt moeten zijn voor kinderen. Ook hierbij kunt u kiezen voor een lijstweergave of weergave op de kaart.

Account en privacy

U bent niet verplicht een account aan te maken om deze app te kunnen gebruiken. Wel geeft het aanmaken van een account verschillende aanvullende mogelijkheden. Zoals eerder genoemd kunt u dan bijvoorbeeld persoonlijke routes opslaan in uw account. Daarnaast geeft dit ook de mogelijkheid om deze routes te downloaden naar uw telefoon, voor offine gebruik in het gebied.

Ook kunt u met een account Points of Interest en routes beoordelen en als favoriet markeren, zodat u deze op een later moment gemakkelijk terug kunt vinden.

Om u meldingen te kunnen tonen wanneer u in de buurt bent van een Point of Interest, maken wij gebruik van locatiegegevens van uw telefoon. Uiteraard gebruiken wij uw locatiegegevens enkel voor deze functionaliteit van de app en niet voor andere doeleinden. Bekijk onze privacyverklaring voor meer informatie hierover.